Az általunk előállított malomipari termékek a környék termelőitől felvásárolt ellenőrzött minőségű búzaszemekből, hagyományos őrlési technológiával készülnek.

Semmiféle adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak.

Fontosabb termékeink jellemzői a Magyar Gabonaszövetség és a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározásait használva:

   
BL 55

Búzafinomliszt BL 55


"Finomszemcsés őrlemény, a búzamagbelsőre (endospermiumra) jellemző színű, héjrészt nem tartalmaz."

A háztartásokban legtöbbet használt lisztfajta, valamint a pék- és cukrásztermékek, omlós tészták és kekszek alapja. Ebből készülnek a kelt tészták, sütemények, ezzel panírozunk, habarunk. Kenyérsütéshez kevés a sikértartalma, ehhez keverve, vagy sikérrel dúsítva használható.

 BL 80

Búzakenyérliszt, fehér BL 80


"Finomszemcsés  őrlemény, színe a búzamagbelső és a héj árnyalatától függ, a típusnak megfelelő mértékű finomszemcsés héjrészt tartalmaz."

Kenyérkészítéshez használt liszt, más, alacsony sikértartalmú lisztekkel keverhető.

 BL 112

Búzakenyérliszt, félfehér BL 112


"Finomszemcsés őrlemény, színe, világossága a búzamagbelső árnyalatától, a jelen lévő héjrész mennyiségétől, továbbá a búza alapszínétől függ."

 BFF 55

Búzarétesliszt BFF 55


"A búza magbelsőjére jellemző árnyalatú, meghatározott szemcseméret-összetételű, ún. "fogós" őrlemény, a típusra jellemző, megengedett mennyiségű finomszemcsés frakció és héjrész előfordulása mellett."

Rétesek, piskóták, nokedlik alapja. Korpa- és hamutartalma egyezik a finomlisztével, csak durvábbra őröljük, így nagyobb sikértartalma marad. Kenyerekhez kenyérliszt helyett használható fele-fele arányban finomliszttel keverve.

Graham1 

Graham-búzaliszt GL 200


"A búzára jellemző színű, megközelítőleg teljes kiőrlésű, széles szemcseméret-tartományban tartalmaz lisztet, továbbá nagyobb szemcseméretű héjrészeket; a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza (beleértve a csírát és a korpát is). A malmi előkészítés során csak a külső, szennyezett, vékony héjréteget távolítják el."
Magasabb táp- és vitaminértékű liszt, annyiban különbözik a teljes kiőrlésűtől, hogy durvább szemcséjű. A leginkább kenyérsütéshez használják, általában keverve.

 TK

Teljes kiőrlésű búzaliszt


"A búzára jellemző színű, megközelítően teljes kiőrlésű finomszemcsés őrlemény, ami a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza (beleértve a csírát és a korpát is). A malmi előkészítés során csak a külső, szennyezett, vékony héjréteget távolítják el. A Graham-búzaliszttől szemcseméretben tér el."