Az általunk előállított malomipari termékek a környék termelőitől felvásárolt ellenőrzött minőségű búzaszemekből, hagyományos őrlési technológiával készülnek.
Semmiféle adalékanyagot, tartósítószert nem tartalmaznak.
Fontosabb termékeink jellemzői a Magyar Gabonaszövetség és a Magyar Élelmiszerkönyv meghatározásait használva:
 |
Búzafinomliszt BL 55
"Finomszemcsés őrlemény, a búzamagbelsőre (endospermiumra) jellemző színű, héjrészt nem tartalmaz." A háztartásokban legtöbbet használt lisztfajta, valamint a pék- és cukrásztermékek, omlós tészták és kekszek alapja. Ebből készülnek a kelt tészták, sütemények, ezzel panírozunk, habarunk. Kenyérsütéshez kevés a sikértartalma, ehhez keverve, vagy sikérrel dúsítva használható.
|
 |
Búzakenyérliszt, fehér BL 80
"Finomszemcsés őrlemény, színe a búzamagbelső és a héj árnyalatától függ, a típusnak megfelelő mértékű finomszemcsés héjrészt tartalmaz." Kenyérkészítéshez használt liszt, más, alacsony sikértartalmú lisztekkel keverhető.
|
 |
Búzakenyérliszt, félfehér BL 112
"Finomszemcsés őrlemény, színe, világossága a búzamagbelső árnyalatától, a jelen lévő héjrész mennyiségétől, továbbá a búza alapszínétől függ."
|
 |
Búzarétesliszt BFF 55
"A búza magbelsőjére jellemző árnyalatú, meghatározott szemcseméret-összetételű, ún. "fogós" őrlemény, a típusra jellemző, megengedett mennyiségű finomszemcsés frakció és héjrész előfordulása mellett." Rétesek, piskóták, nokedlik alapja. Korpa- és hamutartalma egyezik a finomlisztével, csak durvábbra őröljük, így nagyobb sikértartalma marad. Kenyerekhez kenyérliszt helyett használható fele-fele arányban finomliszttel keverve.
|
|
Graham-búzaliszt GL 200
"A búzára jellemző színű, megközelítőleg teljes kiőrlésű, széles szemcseméret-tartományban tartalmaz lisztet, továbbá nagyobb szemcseméretű héjrészeket; a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza (beleértve a csírát és a korpát is). A malmi előkészítés során csak a külső, szennyezett, vékony héjréteget távolítják el." Magasabb táp- és vitaminértékű liszt, annyiban különbözik a teljes kiőrlésűtől, hogy durvább szemcséjű. A leginkább kenyérsütéshez használják, általában keverve.
|
 |
Teljes kiőrlésű búzaliszt
"A búzára jellemző színű, megközelítően teljes kiőrlésű finomszemcsés őrlemény, ami a gabonaszem összes alkotórészét tartalmazza (beleértve a csírát és a korpát is). A malmi előkészítés során csak a külső, szennyezett, vékony héjréteget távolítják el. A Graham-búzaliszttől szemcseméretben tér el."
|